Search Site

Het belang van Probiotische kwaliteit Kefiralia

Burumart Commerce S.L met sanitair registratienummer 31.003004/SS voor de productie, verwerking en behandeling van enzymen.

Dankzij onze kefir met kwaliteitsborging en sanitaire monitoring kunt u op een goedkope en natuurlijke manier probiotica consumeren

Niet alle kefir- of yoghurtculturen zijn identiek. Het verschil is misschien niet zichtbaar maar wel belangrijk. Het aantal probiotische micro-organismen, hun activiteit, verscheidenheid en soort zijn de belangrijkste factoren die bepalen of het effect op de gezondheid waarneembaar is.

Misschien vindt u de prijzen van onze culturen nogal hoog. De extra kosten die worden gegenereerd door belastingen, verplichte laboratoriumanalyses en installaties die nodig zijn om aan de gezondheidswetgeving te voldoen, verplichten ons echter om hogere prijzen te hanteren. Via het internet kunt u contact opnemen met winkels of particulieren die veel goedkopere culturen aanbieden. Niemand kan u echter garanderen dat deze culturen aan de sanitaire vereisten en probiotische kwaliteitscriteria voldoen.

Commerciële kefir en yoghurt

Spijtig genoeg zijn de meeste soorten yoghurt en kefir die in de supermarkt worden verkocht, van bedenkelijke probiotische kwaliteit. Ze worden meerdere malen industrieel verwerkt en hun micro-organismen voldoen amper aan de minimumcriteria betreffende activiteit, soorten en benodigde hoeveelheid om de verschillende zones van het spijsverteringsapparaat te kunnen koloniseren. Ook hun nutritionele samenstelling verschilt vaak. De industriële sector richt zich voornamelijk op organoleptische eigenschappen of op economische voordelen die de klant binden (door suikers, bewaarmiddelen, zoetstoffen... toe te voegen). De weinige probiotische producten die in de supermarkt worden verkocht zijn duur, bevatten veel additieven en hebben een beperkte microdiversiteit. 

Niet alleen het aantal bacteriën per soort is belangrijk ook de verscheidenheid aan voor de fermentatie gebruikte micro-organismen is essentieel. De probiotische voordelen vormen slechts één facet van kefir. Ook de nutritionele samenstelling met verschillende soorten fermentaties en de verwerking door de micro-organismen zijn bepalend voor de nutriëntenrijkdom van het eindresultaat: enzymen, organische zuren enz. Voor de bereiding van commerciële kefir en yoghurt worden slechts weinig en voornamelijk voor de industriële productie geoptimaliseerde kefirstammen gebruikt om ervoor te zorgen dat de smaak repliceerbaar is en het product gemakkelijk op grote schaal kan worden geproduceerd.

Probiotische pillen

Laten we de prijs van probiotische pillen die in de kruidenhandel worden verkocht eens onder de loep nemen. Afhankelijk van het merk kunnen 30 capsules 10 tot 50 euro kosten. Afhankelijk van de dosis komt dit overeen met een maandelijks bedrag van 10 tot 100 euro. De kosten van een traditionele kefircultuur zijn beperkt tot de aankoop van de korrels en de gebruikte grondstof, melk of suiker, afhankelijk van de gekozen soort kefir. Bovendien heeft de opslag een grote invloed op het aantal bacteriën dat bij aankomst thuis nog in leven is. Als we de opslagomstandigheden niet kennen kan de kwaliteit veel lager zijn dan verwacht. Zoals we eerder al aangaven bevat kefir niet alleen micro-organismen die een positief effect kunnen hebben op de gezondheid maar heeft kefir ook een interessante nutritionele samenstelling.

Onze kefirculturen kunnen gedurende lange perioden, kwalitatief hoogwaardige, probiotische bacteriën aanmaken. We werken zonder tussenpersonen die de kwaliteit in gevaar brengen zodat u thuis met de ingrediënten van uw keuze kwaliteitskefir kunt maken. Een goed verzorgde cultuur zonder kruisbesmetting kan verschillende jaren of zelfs levenslang meegaan zonder aan probiotische kwaliteit in te boeten.

Met vriendelijke groet, van de passie voor natuurlijk voedsel, Gorka González

Back to top